søndag 14. mars 2010

Oreokake eller Dotskake...

Tenkte eg skulle ta ei tørn no og legga ut dei oppskrifter eg har prøvd ut dei siste vekene. Først skal eg introdusera mi absolutte yndlingskake :) denne er berre best, og det er alltid denne eg lager til spesielle anledniger, no sist på min kjære sin bursdag. Den er ganske dyr i produksjon og tar litt tid men er ikkje noko vanskeleg og den er so absolutt verdt det! Kan ikkje nokon fleire ha bursdag snart...

Har til no kalt denna kako Oreokake, etter kjeksene som skal til for å lage den, men no har det kome ein ny norsk versjon av desse kjeksene, Dots, so kan brukas lika godt, OG dei er billegare og det likar me jo :)  

Denne kako er ei lagkake som ikkje treng steikast, den skal kjølast. Først er det ein kjeksbunn, so eit lag med ostekrem, deretter eit lag sjokolademousse og til slutt eit lag med marshmallowkrem (kan og bruka vanleg krem med litt sukker, kjem tilbake til det...)

Du treng:

ca. 450 g Oreo/Dotskjeks
100 g smelta smør
2 pk kremorst naturell (250 g, kan og bruka philadelphia naturell)
3,5 dl piska fløyte (eg brukar ein vanleg lite boks)
2,5 dl melis
sjokolademousse
melk til moussen (sjå på oppskrifta på denne kor mykje)
Ca 15 marshmallows



Steg 1: Kjeksbunnen

Legg vekk 1/4 av kjeksene, dei skal du ha litt seinare, ikkje et dei.
Ta resten av kjeksene i ein hurtigmiksar viss du har og knus dei til smular (eller i alle fall veldig små bitar) Viss du ikkje har hurtigmiksar kan du ta kjeksene i ein plastpose, litt lurt å ha fleire utanpå kvarandre, og so slår du laus med ein kjevle eller noko til det er passe knust. Bland dette med det smelta smøret og fordel i ei rundt kakeform på 24 cm om du har, viss ikkje funker andre og, ikkje for små, då får du ikkje plass til alt...
Sett dette kaldt



Steg 2: Ostekremen

Pisk kremost og melis til det vert luftg, kremete og fint, bland dette forsiktig med ca halvparten av kremen og bre utover kakebunnen. No skal du ta fram dei kjeksa du satte til side og ikkje åt. Desse hakkar du grovt og legg ca halvparten av dei oppå ostekremen. Sett dette kaldt.



Steg 3: Sjokolademousse

Finn fram sjokolademoussen, eg bruker Freia sin med sjokoladebiter i, finn ikkje rein sjokolademousse, men det går heilt fint. Følg veiledningen på pakken til moussen og rør inn omtrent siste rest av kjeksene (kan ta vare på litt til pynt). Bre dette over kako. Sett denne kaldt.



Steg 4: Marshmallowskrem (eller berre krem, opp til deg)

Detta steget har eg modifisert litt, eg fann nemmlig oppskrift på marshmallowskrem som er veldig godt oppå denne kako, ikkje det, den er vel egentlig søt nok, men føler kako blir meir holdbar med denne istaden for berre krem. Men viss du syns det er nok sukker so brer du berre resten av kremne over kako no, og du er ferdig :)

Men marshmallowskrem ja, ta litt melk i ei panne (helst non-stick) rundt 1 dl eller noko, ikkje so veldig viktig, dettr er for at marshmallowsen ikkje skal svi. Hell oppi marshmallowsene og smelt på medium varme. Rør i dette til den er heilt smelta til ein fin kvit luftig konsistens. Når det har kjølt seg litt, blander du det med kremen og tar det oppå kako. Sett kaldt og la det stivne. 



Steg 5: Pynting

Her gjer du vel det som passer best for deg. Eg pleier å strø litt kjeksbiter oppå, det er og veldig fint å lage eit rutemønster med litt sjokoladesaus, eller kanskje pynt med nokon jordbær...Slepp fantasien laus :)



Då var kako ferdig. Denne er best når den har fått stått litt og modnast so og seie, so lag den gjerne dagen eller to i forveien. Kos deg!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar